Проповеди

Тревогите в живота ни - част 3 download (25MB)
Тревогите в живота ни - част 2 download (26MB)
Тревогите в живота ни - част 1 download (23MB)

(Данаил Танев)

Във време, в което света около нас говори за криза, несигурност и мрачно бъдеще, е много лесно за човек да започне да се тревожи. Какво казва Библията по този въпрос? Как трябва да подхождаме и да се справяме с периодите в живота ни, когато имаме достатъчно причини да се тревожим. Това слово от 3 части ще предизвика основите на твоя светоглед и ще замени страха ти със смелост!

Реалността на Възкресение Христово download (22MB)

(Данаил Танев)

Възкресението на Исус е едно от най-великите чудеса на земята. То промени човечеството за винаги. То има силата да промени и твоя живот, днес!

 

Молитвата в дълбочина download (19MB)
(Молитвата - 3част)

(Данаил Танев)

Какво е молитвата? Какви видове молитви има? Как може да направим молитвите си по ефикасни? Това слово отговаря на тези въпроси и дава много практични препоръки за ефективен молитвен живот. 

 

Фокуса на молитвата download (21MB)
(Молитвата - 2част)

(Данаил Танев)

За какво се молим най-често? Когато кажем "молитва", най-често го свързваме с искане от Бог на неща - свързани с личния ни успех, добър живот или придобиване на неща, които желаем. Дали по този начин не ограничаваме потенциала на молитвата? Може би има нещо много повече от това? Това послание поглежда към примера на Исус и апостол Павел и разкрива главния фокус на успешната молитва.

 

12 Молитвени стаи download (17.6MB)
(Молитвата - 1част)

(Данаил Танев)

Въпреки, че има изписано много за молитвата и църквата знае много по тази тема, (за съжаление) факт е, че тя е дефицит в животана християнина. Твоят живот би бил по-различен ако се молеше редовно. Как можеш ефективно да се молиш? Какви видове молитви има? Това слово ще ти даде виделина за "12-те молитвени стаи", в които можеш да "влизаш" и да изграждаш живота си с молитва.

 

Истинско покаяние download (33MB)

(Данаил Танев)

Покаянието е в основа на християнската вяра. Защо няма спасение без покаяние? Какво е истинското покаяние? Означава ли просто да съжаляваш? Как да знам дали поканието ми е било истинско? Какви са резултатите от покаянието? Това послание ще ти даде дълбоко разбиране по тези въпроси.

 

Църквата - гласът на Бог в това поколение download (23.3MB)
(от серията НУЖНА ЛИ Е ЦЪРКВАТА - част 4)

(Данаил Танев)

Означава ли, че Църквата е Божий намесник на земята?  Ако Бог говори на света, чрез църквата какво е посланието и как трябва да се предаде? Как това засяга всеки един християнин? Какво е Божието очакване от мен и теб като хора, които го обичат? Ако разбера предназначението на Църквата на земята, това до голяма степен ще ми помогне да открия и моята идентичност.

 

Църквата е организъм - download (21.5MB)
(от серията НУЖНА ЛИ Е ЦЪРКВАТА - част 3)

(Данаил Танев)

Какво е Църквата? Организация, институция, сграда? Най-честата аналогия, използвана в Библията, за да опише църквата е организъм. Той е съставен от много части, точно както и Църквата. В нея всеки има своята роля, място и функция. Какви са откритията, които можем да направим, вглеждайки се в тази аналогия? Как изглежда църквата ако я погледнем като организъм? Къде се вписваш ТИ в нея?

 

Църквата е семейство - download (22.6MB)
(от серията НУЖНА ЛИ Е ЦЪРКВАТА - част 2)

(Данаил Танев)

Каква е картината, която получаваме, като четем за ранната църква, започната от учениците на Исус? Впечталяващо е да видим, че тя беше едно голямо и ефективно семейство. Нужно ли е всеки да бъде част от едно такова духовно семейство? Ако да, защо? Как изглежда един такъв живот? Как влияе на живота ми? В светлината на тези въпроси, това послание продължава да отговаря на въпроса "Нужна ли е църквата?".

 

Мечтата на Исус - Църквата - download  (17.6MB)
(от серията НУЖНА ЛИ Е ЦЪРКВАТА - част 1)

(Данаил Танев)

Нужна ли е Църквата? Този въпрос се задава все повече и повече, и нуждата от Църквата се подлага на съмнение. Това послание разглежда какво означава "Църква", според Библията, както и отношението и сърцето на Исус спрямо нея. Ако Исус е центъра на Християнската вяра, Той трябва да има определящата дума относно Църквата. Това послание ще ти помогне да видиш живота и служението на Исус в една много различна светлина.

 

Какво е "голяма вяра"? - download (27.2MB)
(от серията ВЯРА И НАДЕЖДА - част 5)

(Данаил Танев)

Можеш да контролираш съдбата си! Тайната на живота е да осъзнаеш потенциала си. Толкова модерни и популярни послания ти предлагат шанс да вземеш контрол над живота си - да бъдеш като Бог. Само вярвай и това, което мечтаеш ще се сбъдне! В сравнение с тях, думите на Христос, "вземи кръста си и ме следвай" не звучат толкова привлекателно. За да го направиш е необходимо да се откажеш от малко контрол. Нужно е себе-предаване. Но това лошо ли е? Ако вярата е убеждение, че Бог е този, който казва че е, не е ли разумно да Го поканим да живее в нас?
 


Когато Бог казва "не" - download (23.8MB)
(от серията ВЯРА И НАДЕЖДА - част 4)

(Данаил Танев)

Чували сме невероятни истории за отговорени молитви. Някой е бил изцелен. Семейства се възстановяват. Бог отваря невероятни възможности в живота на някого. В такива случаи сме много ентусиазирани, поради Божията доброта и милост. Но какво става, когато молитвите ни не са отговорени според нашите желания? Какво да кажем за случаите, когато сякаш никой не ни чува? Какво правим, когато Бог казва "не"? Дали е необходимо повече вяра да чуеш Божието "не", или да получиш Божието "да"?
 


Какво ни е обещал Бог? - download  (26.2MB)
(от серията ВЯРА И НАДЕЖДА - част 3)

(Данаил Танев)

Бог обещава ли ни здраве, известност, богаство? Някой хора казват, че Бог ни обещава всичко това. Други казват, че Бог не ни обещава нищо и стои далеч от нас и живота, който живеем. В предишното послание разбрахме, че вяра е да си убеден, че Бог ще изпълни обещанията си. Ако това е така, ако вярата е да живеем така, сякаш Бог ще направи това, което е обещал, тогава се питаме, какво настина ни е обещал Бог?

 

Какво наистина е вяра?download (20.5MB)
(от серията ВЯРА И НАДЕЖДА - част 2)

(Данаил Танев)

Какво е вяра? Надежда ли е? Как измерваш вярата? Ако нещата между теб и Бог се развиват добре, означава ли, че имаш голяма вяра? Ако живота ти не се развива добре, молитвите ти не са отговорени, означава ли, че нямаш достатъчно вяра? За съжеление има много послания за вяра, които са фокусирани върху собственото ни "аз". Дали аз имам достатъчно вяра? Дали моите молитвите и вярата са достатъчно силни и големи? Истината е, че предметът на нашата вяра е много по-важен от количеството вяра, което имаме.Основа на твоята вяра - download (21.7MB)
(от серията ВЯРА И НАДЕЖДА - част 1)

(Данаил Танев)

Как всъщност работи вярата? Ако молитвите ти не са отговорени, ознчава ли, че не си имал достатъчно вяра? Какво означава да загубиш вярата си? Вярата ти зависи ли от обстоятелствата? Дали пък вярата е нещо, което трябва да е извън твоя контрол и да не се влияе от обстоятелствата в живота ти? Твоята вяра се обляга на нещо. Какво е то? Дали е нещо, което се променя всеки ден или издържа всичко?


 

Смирение, покорност, себепредаване - 2 download (23.2MB)

Смирение, покорност, себепредаване - 1 download (20.7MB)

(Данаил Танев)

Смирението и покорството са едни от основните ценности на християнството. Но и с тях е било доста злоупотребявано. Бог говори за тях, като за изключително важни. В този свят покорството и смирението са криворазбрани и се гледа на тях, като на ограничение. Но ако разберем идеята на Бог, ще видим, че в правилната си форма те ни носят свобода.
Какво означава да сме покорни, смирени и да се себепредаваме? Да загубим идентичността си, мечтите си, да се мразим? Библията дава съвсем друга гледна точка, която може да промени живота ти!

 

Какво означава Възкресение Христово за мен? download (31MB)

(Данаил Танев)

Възкресение Христово носи силно послание, което може да промени твоя живот. Това слово разкрива как този празник може да се превърне от просто традиция, в животопроменяща реалност. Бог може да възкреси умрелите в теб надежди за живот! Бог е обещал, че ще бъде с всеки, който вярва в Него, независимо през какво преминава. Той дори е подпечатал обещанието си по уникален начин. Чуй това слово, за да разбереш как можеш да бъдеш уверен в това обещание!

 

Колко добро е достатъчно? download (23.4MB) 

(Данаил Танев)

Кои хора ще отидат в рая? "Добрите" е най-честият отговор. Но колко добър трябва да съм, за да бъда приет в рая? Как да разбера дали откликвам на критериите или не? Как мога да съм сигурен, че след като премина от тази земя, ще живея в рая, а не в ада? Какво казва Библията за всичко това? Не пропускай това слово! То ще ти представи една много по-различна и реална гледна точка, която повечето хора пропускат.

 

Библейско служене - 2 download (21.5MB)

(Данаил Танев)

Служенето е най-вече отношение на сърцето. Да вършим дела на служене не е същото, като това, да бъдем служители. Едно е да се държиш като служител, съвсем друго е да бъдеш такъв. Но ако служенето не придобие външен и практичен израз, то е безполезно и нереално. Това слово разкрива 9 практични начини, по които ние можем да служим в нашето ежедневие.

 

Библейско служене - 1 download (20MB)

(Данаил Танев)

Исус преобърна представата за авторитет и власт, когато каза, че който иска да бъде най-голям, трябва да стане най-малък. Той ни предизвика да живеем по същия начин. Това Слово ясно и директно говори за Библейския стандарт на служене и как да различаваме истинското от себеправедното служене. 

 

Сексът и абортът в светлината на Библията download (21MB)

(Данаил Танев)

Сексът и абортът - две горещи теми в нашето общество. Ежедневно сме засипвани с много "материал" по тези въпроси и най-вече за секса. Това обаче не е неутрална информация, а такава, която формира определено отношени и модел на мислене в обществото ни. Така безпрепятствено хората са изманипулирвани да приемат определена позиция и нагласа по тези въпроси, без да се запитат, дали те са наистина валидни. Това послание поставя сексът и абортите под безкопмромисната и истинна светлина на Библията и много директно говори за тях. Какво мисли Създателят на секса и на всеки човешки живот за всичко това? Ако искаш да разбереш, не пропускай това слово!

 

Святият Дух в живота ни download (19MB)
 
(Данаил Танев)
 
Ролята на Святия Дух в живота на християнина е определяща за живота ни. Понякога си мислим, че учениците са били по-привилигировани от нас, понеже са били лично с Исус. Истината обаче е, че ние имаме нещо повече от това. Исус е бил с тях, но вън от тях. Докато днес, Исус живее ВЪТРЕ в нас, чрез Святия Дух, постоянно. Чуй това слово, което ще ти помогне да видиш тази реалност по нов начин и ще те предизвика да живееш като човек, пълен с Божия Дух!


Приоритети-2 download (20MB)
 
(Данаил Танев)
 
Изключително практично слово. Бог ни е дал живот, който да управляваме с Неговата мъдрост. Често ставаме жертва на обстоятелствата, което не е Божията воля за нас. Той не иска да бъдем манипулирани от обстоятелствата, но ние да имаме контрол над ежедневието си. Живота ни има цел и смисъл и трябва да го изживеем пълнценно. Но това не може да се случи, ако не знаем как да разпознаем важните неща в живота си и да ги сложим на приоритетно място.
 
Приоритетите-1 download (16.6MB)

(Данаил Танев)

Това слово е основополагащо за изграждането на твоя здравословен живот. Чуй какво казва Божието Слово за важността на приоритетите - как те влияят и как трябва да ги подреждаш. Истините, които ще чуеш, ще "отворят" ново разбиране за различни области от твоя живот и ще ти дадат отговори, на въпроси, които си си задавал доста време.


Близки взаимоотношения с Бог download (19.8MB)

(Данаил Танев)

Желанието на Бог не е да бъде далечен за човека и от време на време да му помага. Той иска да бъде в близки взаимоотношения с хората. Бог дълбоко обича всеки човек и иска да бъде много повече за нас от просто помощник. Истинското послание на християнството е: "Всеки човек е създаден, за да има близко взаимоотношение с Бог!" Това слово ще ти помогне да видиш Бог по начин, по който не си Го виждал до сега!


Мечтата на Бог за теб download (16.5MB) 

(Данаил Танев)

Колко често ежедневието на света те хваща във водовъртежа си и започваш да живееш посредствен живот? Бог не те е създал да живееш посредствено. Той има мечти за теб, които са велики. Чуй това слово и бъди предизвикан с Божиите мечти за живота ти!


Кой ще отиде за нас download (15.6MB)

(Данаил Танев)

Бог иска да има хора, с които да партнира и на които да разчита за делото си. Той задава този въпрос, както в дните на Исая "Кой ще отиде за нас?" Кой ще каже "Ето ме Господи, прати мен?" Има ли хора, които осъзнават, че не става въпрос просто за техния живот, успех или оцеляване, а има нещо много по-голямо - Божието Царство. Ще се въвлечеш ли? Ще откликнеш ли на Божия призив? Това слово ще те предизвика и ще ти разкрие Божието сърце по един нов начин.

 

Света се нуждае от Исус download (21.6) 

(Данаил Танев)

Чуй това слово, което ще раздвижи духа ти за голямата нужда, която човечеството има от Исус. Ти можеш да бъдеш част от Божия план за докосване на този свят с Неговата любов!


Блансиран християнски живот download (16.5MB)
(От поредицата "Характеристики на успешната църква")

(Данаил Танев)

Какво означава да имаме балансиран християнски живот? Това означава ли да правим компромис с Евангелието? Не! Примерът за балансиран живот е Исус! Крайностите не са Божията воля, независимо за каква област на живота става въпрос. Но понякога понятието "баланс" има едно значени в Божието Царство и друго значение в обществото ни. Баланса е неизменимата, необходима съставка за успешен и ефективен живот. Това послание ще ти помогне да видиш много неща в живота от различна и ясна гледна точка


Всички части на Тялото да функционират download (13.6MB)
(От поредицата "Характеристики на успешната църква")

(Данаил Танев)

Неудовлетворение, недоволството... явления, които се срещат в Църквата не рядко. Защо? Как да гледаме на това? Как да го разбираме? Как да избираме църквата си? Това са въпроси, на които това слово отговаря, като поглежда от перспективата на Божието слово за църква. 


Зрялост download (15.4MB)
(От поредицата "Характеристики на успешната църква")

(Данаил Танев)

Божията цел е християните да бъдат зрели, защото само така могат да бъдат стабилни, ходещи в свободата на истината. Зрялост не е просто да знаеш много факти, а да можеш да накараш знанията си да работят на практика в живота ти. Божията идея е всеки да достигне точката на зрялост, в която може да живее победоносен християнски живот. 


Разбиране за църквата download (14MB)
(От поредицата "Характеристики на успешната църква")

(Данаил Танев)

За да може една църква да е пълноценна, хората в нея трябва да имат правилно разбиране какво е църквата. Често на нея се гледа като на събрание, на което ходим, за да бъдем "консуматори". Но Божието Слово я разкрива като "тяло", от което всеки е част.


Божието Царство download (17.4MB)
(От поредицата "Характеристики на успешната църква")

(Данаил Танев)

Волята на Бог не е просто да спаси този свят, а да установи своето Царство на земята. Затова задачата на Църквата е много повече от само спасението на хора. Бог я е поставил тук, за да може чрез нея, да установява Царството си, т.е. влиянието си на земята. Неговото Царство е "праведност, мир и радост...". Чуй това дълбоко слово, за да получиш ново разбиране за Царството му и как то е приложимо за твоя живот и за този свят.

Християнски живот download (24MB)
(Данаил Танев)
Какво означава да живеем християнски живот? Често се наричаме християни, но колко реален е живота, който живеем? Колко реално представяме Исус на хората около нас? Дали нашият живот е само един етикет или е пълен със съдържание, смисъл и реалност? 
Вяра download (19MB) 
(Данаил Танев)
Без вяра не е възможно да угодим на Бог. Във времето, в което живеем, вярата ни е под атака и трябва да направим всичко възможно да я подържаме жива. Чуй това слово, което ще вдъхнови отново вярата ти! 
Децата download (15.7MB)
(Данаил Танев)
Ако днес света е загрижен за децата, то Бог е много по-загрижен. Децата са ценен дар от Бог, с който трябва да знаем как да се отнасяме. За съжаление живеем в свят, който не успява да ни научи как да бъдем успешни родители. За това пък Библията може да ни покаже модела за истинско родителство, което може да остави в децата ни добро наследство. 
Истинско посвещение download (28MB) 
(Данаил Танев)
Истинскот посвещение - по записки на Чарлз Фини. Това слово ще предизвика много силно твоето разбиране за християнин и какво означава да си посветен на Бог. Изключително силно, практично и приложимо слово за живота ти. 
Духът по време на атака download (20.7MB) 
(Данаил Танев)
Духовният човек е главната част от нашето същество. Ние преди всичко сме създадени като дух, после като тяло и душа.Възможно ли е тялото и душата на един човек да бъдат подчинени на Божието Слово, и въпреки това, той да не знае нищо за атаката срещу духа? Да! Дори да обучаваш своята душа и плът, ако си загубил радостта си, свободата да се изявяваш както искаш, и духовното възприятие, тогава духът ти е атакуван. Това слово ще ти даде разбиране как да побеждаваш, когато духа ти е атакуван.
Тялото по време на атака download (17.5MB)
(Данаил Танев)
Врагът може да атакува частите на човешката душа, но това не е единствената територия, на която той води военни действия. Човешкото тяло е също важна цел и то може да бъде наранявано толкова сериозно от него, колкото и човешката душа. Как може да бъдем атакувани от дявола и в нашето тяло? Как може да побеждаваме и в битката за тялото ни?

Паметта по време на атака  download (11.5MB)

(Данаил Танев)

Паметта е уникална даденост от Бог. Тя играе много решаваща роля в ежедневието ни. Врагът може да я използва, за да те обезсърчи, събори, или да те накара да повярваш в лъжи, с цел да провали живота ти. Как точно го прави? Ако ние се научим да бъдем победители в областта на нашата памет, тогава тя няма да бъде спирачка, а ускорител в живота ни. Бог желая да употребява паметта ни, като гориво. Това слово ще ти даде по-дълбоко разбиране и откровение за област в твоя живот, която има определящо значение за твоята съдба.

 
Джими Сайбърт download (24MB)

(тази проповед е на английски!!!)

ГОРЕЩО СЛОВО!!! Джими Сайбърт е главен пастор на ANTIOCH COMMUNITY CHURCH в Тексас. Църквата му е клетъчна и наброява 2000 души. Той беше главен говорител на годишната лидерска международна конференция на ДАВ, която се състоя през Март 2007 в САЩ. Тъй като словото, което освободи беше изключително мотивиращо и разпалващо, ДАВ България реши да го качи на сайта, за да можете да го слушате. Чуйте вълнуващите разкази от живота на този Божий мъж, които приличат на тези от Деяния на Апостолите! (този файл ще остане качен временно!)


Въображението по време на атака download (12MB)

(Данаил Танев)

Въображението е дадено на човека от Бог и то играе силна роля в живота ни. То е още една черта, която е взаимствана от Божия характер - способността да мечтаеш, да виждаш дори неща, които не са реалност, неща в бъдещето. Бог желае да използва въображението в живота ни, за да ни придвижва към нашето бъдеще. В същото време дявола се опитва да използва тази ни способност, за да ни атакува и да спира прогреса ни. Това послание разкрива в дълбочина тези истини и как да бъдем повече от победители в областта на нашето въображение


Да мислим положително download (21MB)

(Нора Младенова)

Животът ни предоставя хубави и не толкова добри моменти. Как Бог иска да поглеждаме на тях? Начина, по който ги виждаме определя нашата победа. Чуй това насърчително слово, което ще те мотивира да бъдеш пробивен и победоносен в ежедневните си битки.


Интелектът по време на атака - download (17MB)

(Данаил Танев)

Интелектът ни е даден от Бог и той може да бъде много продуктивен. Християтните не трябва да оставят интелекта си неизползван, когато приемат Исус. Напротив! Бог е създал ума ни за да бъде положително продуктивен. Но в същото време дявола знае как да го атакува и често го прави. Това слово разкрива стратегиите на дявола, които използва срещу нашия ум и как ние можем да ги побеждаваме. Ако се провалим в борбата за нашия ум, това ще разруши целия ни живот. Но ако успеем да спечелим, тогава ще бъдем изключително е фективни и успешни във всяка сфера на живота си.


Чувствата по време на атака download (15Mb)

(Данаил Танев)

Каква е ролята на чувствата? Точно както цветът дава живот на черно-белите телевизионни предавания, така и нашите чувства са създадени, за да правят същото в живота на всеки един. Емоциите ни не са създадени, за да ни управляват, а да ни подсилват. Те са предназначени да показват детайли и дълбочини. Те са ни дадени, за да ни покажат личността и характера на Бог на земята. Те не са създадени да бъдат единственият израз на нашата личност, нито пък са създадени, за да останат неизползвани. Чувствата реагират и акт ивно участват, когато сме атакувани. Както останалата част от нашата душа, така и чувствата трябва да бъдат изградени чрез Божието Слово, за да на работят срещу нас, а с нас.


Волята по време на атака download (19MB)

(Данаил Танев)

Поредното слово за атаките в живота ни. За да сме успешни е нужно не само да знаем срещу какво сме изправени, но да познаваме себе си и ролята на отделните части на нашия човек. Библията казва, че сме създадено от дух, душа и тяло. Душата се състои от воля, чувства и ум(който включва интелекта, въображението и паметта). Чуй това слово, за да разбереш как волята има определящо значение за изхода на всяка духовна битка в живота ти и как можеш да побеждаваш.


Молитвата - нашето духовно оръжие download (14,5MB)

(Данаил Танев)

Божието слово ни казва, че молитвата е много силно дуоховно оръжие, което е на наше разположение. Посланието на Яков казва, че усърдната молитва има потенциала да носи освобождение. Коя молитва е усърдна? Как можем да се молим усърдно? Как можем да се научим да използваме молитвата, за да бъдем повече от победители? Чуй това поучително и активиращо слово, което ще те предизвика да търсиш нови нива в молитвения си живот.


Божието Слово - нашето духовно оръжие download (17MB)

(Данаил Танев)

Божието вдъхновено Слово е мощно духовно оръжие, което е много ефективно във време на атака. Исус ни показа как то работи, когато сме изпълнени с него. Чуй как Словото може да те направи повече от победител!Когато сме под духовна атака download (19MB)

(Данаил Танев)

Живеем в един реален духовен и физически свят. Разбираме или не като християни ние сме атакувани от нашия враг, чрез различни неща в ежедневието ни. Това слово говори за два основни принципа, които трябва да знаем, за да победим. Ако не сме наясно с тях ние ще попадаме в капана на врага и винаги ще оставаме победени. Това послание ще отвори духовните ти очи за много важни истини, без които не можеш да живееш като истински победител.


Святост  download (20MB)

(Данаил Танев)

"Бъдете святи, както и Аз съм свят" са думите, които Бог отправи към нас. Святостта е едно от най-силните оръжия, които имаме срещу злото. Можем да бъдем победители, само ако имаме чист живот. Божието слово идва директно срещу Църквата днес и алармира спешността и важността от свят живот. Бог иска да изгради "свят народ", които да е безкомпромисни към греха. Хора с "чисти ръце и непорочно сърце", в които и чрез които да може да изявява Славата си.


Хoдатайствената молитва  download (22MB)

(Данаил Танев)

Словото говори за различни видове молитви. Ходатайствената молитва е изключително важна. Бог е дал на Църквата си това духовно оръжие, което трябва да се научим да използваме срещу злите намерения и дела на дявола. Библията е пълна с примери за потенциала на ходайствената молитва. Разбираме ли колко критично важно е Църквата да знае как да ходатайства? Разбираме ли, че ще видим Божиите планове и Царство, установено на земята, само ако знаем как да ходатайстваме в духовния свят? Това слово е, както поучително, така и предизвикващо към живот на ходатайство.


Поклонението download (12MB)

(Данаил Танев)

Данаил Танев споделя сърцето си за поклонение с църква ДАВ България. Бог казва да му се покланяме с Дух и истина. Това е квалификацията за поклонението, което го удовлетворява. Божието сърце жадува и търси истински поклонници.
(Извиняваме се за леките смущения на 2 места в записа)


Ние стоим с Израел download (6MB)

(Данаил Танев)

Израел е нация, с която ние, като християни, сме свързани по много специфичен начин. Божието Слово ни казва да се молим за мира на Ерусалим и че всеки, който благославя този народ, ще бъде благословен. Ние стоим с Израел и се молим Божиите намерения да бъдат осъществени за тази страна!Защо съм християнин download (24MB)

(Данаил Танев)

Случвало ли ти се е да те питат защо си християнин? А може би задаваш този въпрос на себе си? Или търсиш отговори в християнството... Това слово говори за 9 причини, поради които човек си струва да бъде християнин. Разкрива силата и преимуществото на християнския живот.


Унинието - причини и начини да се справим с него 1 download (18MB)
(Тихомир Тенев)
Унинието - причини и начини да се справим с него 2 download (28MB)
(Данаил Танев)

Това е състояние, в което всеки човек е изпадал в даден момент от живота си. Духовното униние е оръжие, което дявола използва все по-често срещу църквата и обществото ни. Но Божията воля за Неговите деца е да бъдат силни и успешни. Това задълбочено и вдъхновено слово разкрива някои от най-честите причини за духовната депресия и как да се справим с това състояние. Не пропускай да го чуеш, особено ако чувстваш, че униние е започнало да се настанява в сърцето ти. И двете проповеди завършват с молитви на освобождение.


12 Ценности на клетъчната църква download (15MB)

(Данаил Танев) 
Това е основополагащо слово за всеки християнин. Ценностите определят не само лицето, но и цялото устройство, и начинът на функциониране на църквата. Основните ценности на клетъчната църква са: 1. ДА СЕ ПОДГОТВИМ ЗА ЖЕТВАТА  2. ДА ПОЗНАВАМЕ БОГА И ДА УЧИМ ДРУГИТЕ НА ТОВА 3. ДА ДОСТИГАМЕ ИЗГУБЕНИТЕ 4. ДА ЖИВЕЕМ, ИЗПЪЛНЯВАЙКИ ВЕЛИКОТО ПОРЪЧЕНИЕ НА ИСУС (ученичестване) 5. ДА ВИЖДАМЕ ЦЪРКВАТА НЕ КАТО СГРАДА, А КАТО ХОРА 6. ДА БЪДЕМ ЧАСТ ОТ СВЕТИИТЕ,  ПРИЗОВАНИ ДА ИЗВЪРШВАТ СЛУЖЕНИЕТО 7. ДА ИЗГРАЖДАМЕ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ НА ДОВЕРИЕ 8. ДА ОЧАКВАМЕ УМНОЖАВАНЕ 9. ДА БЪДЕМ ГЪВКАВИ 10. ДА БЪДЕМ ХОРА, КОИТО ПОСТОЯННО СЕ ИЗПЪЛВАТ С БОЖИЯТА СИЛА 11. ДА ВЯРВАМЕ, ЧЕ БОГ ИЗГРАЖДА ЕКИПИ ОТ ХОРА В ЦЪРКВАТА СИ 12. ДА ИЗГРАЖДАМЕ ДУХОВНИ РОДИТЕЛИ


Неуспехите - как да се справяме с тях download (13,3MB)

(Тихомир Тенев)

Всеки човек преживява неуспехи в живота си. Това е нормално. Но много често позволяваме на провалите да ни обезсърчават и спират. Божието слово ни дава една различна гледна точка, от която трябва да се научим да гледаме на тях. Бог иска да ти помогне да направиш твоите неуспехи градивната част на успеха в живота ти. Чуй това послание и разбери как Бог поглежда на твоите провали, какво Той иска да знаеш за тях и как да бъдеш победител!


Ти си създаден за добри дела download (9MB)

(Данаил Танев)

Още преди да си се родил на тази земя Бог те е проектирал да бъдеш създаден за добри дела. Често света се опитва да ти даде идентичност, да ти постави етикет, който да те категоризира като случайно появила се личност без посока и цел в живота; да те накара да живееш с единствената цел да оцелееш. Чуй това послание, което ще те предизвика да живееш на друго ниво. Бог каза, че те е създал да бъдеш повече от победител и ти не трябва да се задоволяваш с нищо по-малко от това!


Да познаваш Бог - това променя всичко! download (12MB)

(Данаил Танев)

Не пропускай това разстърсващо слово, което ще те предизвика да търсиш Бог. То ще разпали духа ти да търсиш истинското общение с Бог, което ще променя всичко в живота ти. Бог не е заинтересован само в "козметично" подобряване на твоя живот. Той иска да те промени отвътре и тази промяна да даде и външен резултат. Това слово е за твоя живот, за твоята църква и за тази нация!


Хората, които Бог употребява download (18MB)

(Данаил Танев)

Бог търси хора, които може да употреби за Царството. Това е слово, което отразява изгарящото Божие сърце за Църквата и за това, което Той желае да прави сега. То ще докосне из основи твоя живот и ще те предизвика радикално! Бог иска да ти говори за твоя живот! Не го пропускай!


ВЯРА download (16MB)

(Данаил Танев)

Истинската вярата е фундаментална в нашия живот. Какво струва да вярваш на Бог? Има разлика между това само да вярваш, че има Бог и да вярваш на Бог за живота си? Живота във вяра предизвиква Божиите обещания да се реализират в живота ни. Трябва да помним, че Той има решаващата дума за живота ти, ако ние му дадем Царственото място. Това слово ще зареди духа ти с ново вдъхновение и ще стимулира твоята вяра.


Божият план за живота ти! download (17MB)

(Данаил Танев)

Бог е създал всеки един от нас с цел. За да можем да живеем пълноценно трябва да разберем какъв е Неговия призив за живота ни. Как можем да го открием? Как можем да знаем, че това, което вършим точно сега е Божията воля? Как да сме сигурни, че всеки ден живеем в центъра на волята Му? Как трябва да взимаме важните решения в живота си, за да сме сигурни, че насочваме живота си в правилната посока? Това слово ще ти даде практични отговори по тези въпроси.


Исус - центърът на твоя живот! download (12,5MB)

(Данаил Танев)

Чуй това разтърсващо слово, което идва директно от сърцето на Бог. Живеем в свят, който по всякакъв начин се опитва да открадне нашето внимание от важните неща и да не обезоръжи. Как да се справим? Какво говори Духа на Бог за живота ни? Как можем да бъдем победители? Това послание улучва точно в целта и ще раздвижи сърцето ти. Не го пропускай!


Възкресение Христово download (35MB)

(Данаил Танев)

Възкресение Христово е едно от най-великите събития, които промениха човешката история. Чуйте това слово, което говори за значението му, уникалността му и силата му. Възкресение Христово може да промени и твоя живот! Ще научите и някои интересни факти около това събитие, което доказват автентичността му.


Какво ми показва "Цветница"? download (43MB)

(Данаил Танев)

Цветница - този празник отбелязва влизането на Исус като Цар в Ерусалим. Това послание разкрива силата и дълбокото значение на събитието. С тази история Бог ни говори важни силни неща за нашия живота. Чуй ги и ще видиш Цветница по нов и реален начин, както и различни аспекти от живота си!


Как ни води Бог в живота? download (52MB)

(Данаил Танев)

Как ни Бог ръководи? Как да се движим в Божия план? Kое често ни спира? Как реагираш на трудностите в живота си? Как се справяш с обезсърченията? Какво трябва да правим, за да очакваме Бог да ни води? Какво зависи от нас и какво зависи от Бог? Какво очаква Бог от нас? Случвало ли ти се е да вярваш за определени неща и те да не се случат, според очакванията ти?
Чуй това проницателно слово, което ще ти даде не само дълбоко разбиране, но и свободата да ходиш в плана на Бог за живота ти.


Благодат 2 download (41MB)

(Данаил Танев)

Поредното слово от серията за Божията благодат. Как разбирането за благодат може да ни помогне да бъдем смирени? Какво е истинско смирение? Означава ли да се унижаваш и да имаш ниско самочувствие? Как можем да знаeм кои сме наистина? Как Божията благодат ни помага да бъдем уверени хора? Това слово отговаря на тези въпроси, както и защо сравнението с другите е пагубно.


Благодат download (52MB)

(Данаил Танев)

Божията благодат е изключително важна в живота ни. Трябва да се научим да живеем в нея. Чрез Божията благодат можем да изпълним съдбата си; можем да бъдем свободни от нараняване; да бъдем успешни; да бъдем за благословение; да бъдем спасени. Това слово ще ти даде ново и по-дълбоко разбиране за благодатта.


Божиите цели download (62МB)

(Данаил Танев)

Липсва ли ти целенасоченост в живота? Питаш ли се какъв е Божия глобален план за човечеството и как се вписваш ти в тази картина? Това динамично слово ще ти даде ново разбиране и виждане за твоята съдба и предназ наче ние. Ще чуеш основни принцип, които могат да променят начина, по който живееш живота си и гледаш на себе си. Не пропускай това, което Бог иска да ти каже относно Неговите цели!


Реформация на Църквата download (59,4MB)

(Данаил Танев)

Това послание е освободено в църква ДАВ след интернационалния конгрес за евангелизъм и ученичество, който се състоя от 10-13 Ноември 2005г. То е мотивиращо и предизвикателно, насочвайки вниманието ни към Божието сърце, което желае да реформира Църквата и да я направи по-ефективна от всякога. Това слово разкрива и обяснява истини от историята на църквата, сегашното й състояние, бъдещето й, както и какво би трябвало да е нашето отношение във всичко това. Ако си наистина заинтересован от Божието Царство и Божието сърце за Църквата днес, това слово е точно за теб!


Наследствени проклятия download  (64MB)

(Димка Тенева)

Какво е наследственото проклятие? Какво говори Библията по този въпрос? Как действат? Как да го открием? Как може да бъдем свободни? Това е едно Библейско и балансирано послание върху тази тема, с изключително практична насоченост и ясни обяснения.


Постмодернизмът  download (48MB)

(Данаил Танев)

Това е изключително актуално слово, което поглежда през призмата на Библията реалността на обществения манталитет царуващ в голяма част от света и стремително навлизащ в България. То ще отвори погледа ти за мн ого неща, които се случват навсякъде около нас и ще разкрие заложената цел и послания в тях. Всеки християнин би трябвало да може ги идентифицира, разпознава и да реагира адекватно на тях.


Божията воля за ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА download (60MB)

(Данаил Танев)

Всеки човек има нужда от взаимоотношения в живота си. Но колко често се случва да преживяваме неуспех в тази сфера? Това е изключително практично насочено слово за Библейския ред на изграждане на истински и Божествени взаимоотношения. (Предварително искаме да се извиним за лошото качество на първите 15 минути от записа. Надяваме се да не ви попречат да чуете важни истини, които могат да донесат промяна в сферата на вашите взаимоотношения)


Как да градим в деградиращ свят? download  (44MB)

(Данаил Танев)

Каква е реалността, в която живеем? Кои са най-големите заплахи срещу обществото и Църквата? Как дявола разрушава човечеството? Как трябва да реагираме? Какво да очакваме, когато започнем да градим стени на праведност и как да се справяме, когато идват атаките? Това послание отговаря на много такива въпроси и ще те насърчи да бъдеш радикален, реален и ефективен.


Исус идва скоро!  download  (42MB)

(Тихомир Танев)

Ако преди 2000 години Исус каза, че идва скоро, то днес ние живеем в последните мигове преди Неговото завръщане. Какво да очакваме и как да очакваме? Това слово е насърчение за Църквата Христова, която трябва да очаква Исус, както невяста очаква младоженеца си.


Духът на уплаха 2  download  (34MB)

(Димка Тенева)

Това е втората част на посланието за духът на уплахата. Как той действа, чрез хора, под формата на манипулация? Как той иска да ни спре да постигнем това, за което сме създадени? Казвал ли ви е някой, че вие не можете и няма да успеете? Това е гласа на духа на уплахата. Как да се справим с него? Чуйте това послание, за да разберете.


Духът на уплаха 1 download (48MB)

(Димка Тенева)

Духът на уплаха е едно оръжие, което дявола използва много често, за да сплаши Божиите хора. Виждаме, че това е начин, по който той се опитва да парализира църквата. Как работи този дух? Как да го разпознаем? Как да реагираме на него? Това слово ще ти помогне да разбереш как да живееш в свободата на Царството Христово и как да не се подаваш на духа на уплаха.


Угодна жертва на хвала download

(Данаил Танев)

Чува ли ни Бог, когато му се покланяме и го хвали? Бог не иска просто жертва на хвала, но угодна жертва на хвала! Говори ли Библията за изисквания, които трябва да покриваме, за да може нашата хвала да е угодна? Как нашите взаимоотношения са определящи за качеството и приемствеността на нашата хвала? Това са въпросите, които това поучение засяга.


Хваление и поклонение в Псалмите 2 download

(Данаил Танев)

Това е втората част на поучението. То разглежда конкретно пророческата песен и ролята на музиката. Съдържа и практическа част.


Хваление и поклонение в Псалмите 1 download

(Данаил Танев)

Бог дава на Давид ново откровение за служение пред Него. Давид издига нова скиния, където няколко десетки години наред левитите са се покланяли на Бог пророчески, 24 часа в денонощието, 7 дена в седмицата, 365 дни в годината. В Амос 9: 11 Бог говори, че в наши дни ще възстанови този начин на поклонение. Псалмите са прорческата книга, която разкрива как Господ иска да му се покланяме. Това послание ще ти даде едно ново и по-дълбоко разбиране за хваление и поклонение.


"Библейският ред за КОНФРОНТАЦИЯ"  download
 
(Данаил Танев - 28.03.2004)   
 
Конфронтацията е реална част от живота на всеки човек. Това послание обяснява библейските принципи, динамики, нива, ред и начини на конфронтация, които всеки християнин трябва да следва.