Да благославяме Божия народ, Израел

През август на гости на църквата ни беше германското семейство Фридрих и Кристел  Хофман.

Преди десет години те дойдоха в България за първи път и от тогава всяка година имаме щастието да бъдем заедно, макар и не за дълго. Фридрих и Кристел са изключително посветени в служението, което Господ им е дал.

С голямо желание ни разказаха за последните дванадесет месеца от техния живот.  За това време те са били във въздуха 140 000 км – на три континента, седем страни и в двадесет и пет селища. Споделиха ни подробности за Китай, Индия, Шри Ланка и, разбира се, за Израел.

Бог избра Израел за Свой народ. С Аврам, Исак и Яков Той сключи завет, който е в сила до днес.

През годините Израел е правил грешки, резултат от които е и последната война , за която знаем. Новините обаче известяват, че и гладът за Бога нараства.

Израел днес съвсем не е “свята” земя, защото грехът се умножава. Тел Авив е центърът на хомосексуализма; проституцията е в особено големи размери и... не само това.

60% от населението не вярват  в Исус, а и в Бог изобщо.

15% са християни. Останалите хора са просто религиозни. Това е реалността, но Бог обича народа Си и му помага. Заветът е още в сила. Бог не се отказва от думите Си. Той мрази греха, но обича хората.

Президентите и другите управляващи са правили грешки с изказванията и решенията си през годините. Ето защо ние, както казва Словото, трябва да се молим за Израел. Да се молим за мир в Йерусалим и Бог да издига богобоязливо правителство в тази страна!

Израел е коренът, а ние произхождаме от него, в духовен смисъл. Всички сме едно тяло. Който благославя Израел – него Бог ще благослови!


Емилия Куриян, ДАВ България