Християнска църква ДАВ България организира празник за жените

 

Красотата на жената
не идва от дрехите, които облича,
нито от нейната фигура или от прическата й.
Но красотата й се вижда в очите й,
защото това е вратата на нейното сърцЊ??? -
мястото, където живее любовта.

Неизвестен автор

§§§

Тя има усмивка, която може да излекува и удареното коляно, и разбитото сърце.
Тя е и мека, и много твърда; и колеблива, и крайно решителна.
Плаче и от радост, и от тъга.
Тя е силна, дори когато си мисли, че няма повече сила.
Раменете й са достатъчно здрави, за да носи товара на света, но в същото време са достатъчно нежни, за да носи успокоение.
Има вътрешна сила, за да преодолява болките по време на раждането и в същото време – да понесе и отхвърлянето, което много пъти преживява от децата си.
Тя е твърда, за д а продължи напред, когато всеки се отказва.
Тя се грижи за съпруга си по време на неговите провали и е създадена от реброто му, за да пази сърцето му.
И накрая, дадох й и способността да плаче. Това е нейната уникалност, да плаче, когато чувства нужда от това.
И ако има някакъв недостатък, той е, че забравя стойността си!
§§§

Често сме чували, че жената е най-странното творение на света. Тъй като е противоречива, тя е малко разбирана. Празници като Осми март насочват вниманието ни към същността на женската душа. Това е време, в което отново можем да осмислим качествата на съпругата, майката, дъщерята… или, казано с една дума: Жената.

По повод празника на жената, Християнска църква ДАВ – България организира празненство, на което присъстваха около 150 жени.
Празникът беше организиран в две части. По време на първата част жените бяха предизвикани да преосмислят стойността си и да видят красивите дадености, които Бог е сътворил вътре в тях. Уникално допълнение към тези размисли бяха стихотворенията, които няколко жени бяха написали. Всяко стихотворение представляваше израз на обичта към съпруга, децата или майката. Красивото преживяване завърши с танц. Атмосферата беше из пълнена с нежност, топлина и уют. Въпреки че много от жените не се познаваха, това не попречи да бъдат активни и по време на втората част, която беше забавна. Интересните игри, които бяха подготвени, внесоха много смях и ведрост.

Жената е уникално творение на Бога. Живеем във време, в което тя все поече желае да се чувства силна и затова се стреми към независимост. Това й пречи да погледне дълбоко в себе си и да открие нежността и.

Християнска църква ДАВ България благославя всички жени със смелостта да откриват уникалността, която Бог е сътворил в тях!  Честит празник!