Преждевременното изтегляне на САЩ ще изложи на смърт християните в Ирак

image0055_400Вашингтон, (Christian Newswire)

Християните в Ирак ще бъдат изложени на смърт ако войските на САЩ се изтеглят твърде рано от страната, предупреди църковен лидер.

"Вяра и действие" заедно с "Националният свещенослужителски съвет" (National Clergy Council), представляващ лидерите на църкви от Католическото, Евангелското, Православното и Протестантското - традиционно вероизповедание, ще внесат днес хиляди писма-петиции до говорителката на Камарата на представителите в Конгреса - Нанси Пелоси и до лидерът на мнозинството image0099_400в Сената - Хари Рейд, с които отправят предупреждение, че по-ранното изтегляне на американските войски ще доведе до убиването на повече от 2000 християни в Ирак. Християнската общност наброяваща приблизително 500 000 човека, ще бъде до голяма степен също изложена на опасност."

Съветът основава предупреждението си върху данни от наскоро провело се посещение на религиозна делегация в Багдад водена от преподобният Патрик Махоний и "Християнската коалиция за защита" (Christian Defense Coalition).

"Християни от Ирак казали на преподобния П. Махоний, че нямат никакво съмнение, че християнските вярващи ще бъдат подложени на изтребление веднага след оттеглянето на американските войски," заяви Роб Шанк, президент на "Националния свещенослужителски съвет."

"Ако войските ни бъдат принудени да се изтеглят по-рано, пролятата кръв на мъчениците ще бъде върху ръцете на Нанси Пелоси и Хари Рейд. Умоляваме заедно с лидерите на Конгреса извличането на политически дивиденти да не бъде за сметка на живота на скъпоценните християни в Ирак."

Преподобният Р. Шанк ще присъства на събранието днес в Капитолия, където американският командващ Дейвид Петраус ще изнесе своя доклад пред конгресната комисия. Шанк ще участва също в молитвеното бдение за християните в Ирак на "Християнската коалиция за защита" тази вечер в парк Лафайет, намиращ се от другата страна на улицата срещу Белия дом.